Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 25 januari 2013

D66 weigert te besluiten over het Vledder

De fractie van D66 Meppel heeft op de raadsvergadering van 24 januari j.l. niet deelgenomen aan de besluitvorming over het Nieuwe Vledder. De financiĆ«le onderbouwing van het college bleek na technische vragen van D66 niet te kloppen. Dit werd enkele uren voor de besluitvormende vergadering duidelijk. De fractie van D66 wilde daarom meer informatie over de totale kosten van het project. Ook stelde de fractie voor om een week extra tijd te nemen om beter inzicht te krijgen in de financiĆ«le impact van het plan. Alle fracties met uitzondering van GroenLinks wilden niet aan dit ordevoorstel tegemoetkomen. Fractievoorzitter Vincent Veldhorst legde daarop een verklaring af: “De fractie van D66 wil graag tot gedegen en onderbouwde besluitvorming komen. We willen een goede afweging maken op betrouwbare cijfers.” Daarna verliet de voltallige fractie de raadszaal.