Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 5 januari 2018

Meppel lijkt toe aan vuurwerkvrije zone

D66 vindt dat er onderzoek moet worden gedaan of er in Meppel vuurwerkvrije zones moeten worden aangewezen. Tijdens een korte inventarisatie in de Hoofdstraat afgelopen zaterdag was een fiks aantal Meppelers hier voorstander van. “Een onderzoek waard”, zegt Jeannet Bos, lijsttrekker voor D66 bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.
Veel gemeenten worstelen met de vraag of er vuurwerkvrije zones moeten worden ingesteld. D66 vindt dat het college van B en W in overleg moet gaan met gemeenten waar hiermee wordt geëxperimenteerd. De Democraten willen nu zelfs een stapje verder gaan: er zou onderzoek moeten worden gedaan of er in Meppel een vuurwerkvrije zone moet worden ingesteld. “Er waren veel positieve reacties op deze suggestie”, vertelt Bos. “Natuurlijk zijn er ook genoeg mensen die graag voor de deur hun vuurwerk afsteken, maar het was opvallend om te horen dat er veel voorstanders zijn van vuurwerkvrije zones.”
D66 deelde zaterdag vuurwerkbrillen uit in om bij te dragen aan een veilige jaarwisseling. Jeannet Bos en duo-raadslid Gert Gouw overhandigden ook enkele exemplaren aan burgemeester Richard Korteland.

foto:Leo de Harder