Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 9 januari 2018

D66 legt tarief accountant gemeente aan banden

Met een amendement heeft D66 het tarief voor de accountant van de gemeente Meppel voor extra werkzaamheden aan banden gelegd. De Democraten vinden het uurtarief voor het meerwerk van 295 euro veel te hoog en willen dat de accountant dit gaat aanpassen. Inmiddels is dit toegezegd en hanteert het accountantsbureau een tarief van maximaal 225 euro. D66 vindt dit nog fors en geeft aan dat er volgend jaar een Europese aanbesteding moet plaatsvinden voor de accountantscontrole vanaf 2019.

D66 heeft het amendement samen met de PvdA ingediend. Het werd breed gesteund door de overige partijen. Niesko Dubbelboer van D66 geeft aan dat het binnen het Rijk zeer ongebruikelijk is dat er aanbestedingen plaatsvinden voor meer dan 225 euro per uur voor kortdurende specialistische hulp. Als regel worden er lagere tarieven gehanteerd. Hij vindt het logisch dat de gemeente Meppel zich aansluit bij de Rijksnorm.

De Democraten willen dat er in  2018 een reguliere aanbestedingsprocedure  wordt opgestart en dat er scherper onderhandeld  wordt over de prijs.