Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 17 januari 2018

Top 5 van plekken die een opknapbeurt verdienen

D66 wil een top vijf maken van plekken in Meppel die een opknapbeurt verdienen. Op veel plaatsen biedt Meppel een verwaarloosde indruk, vindt de partij. D66 wil inventariseren wat de keuze van de Meppeler is. Welke plek is volgens de inwoners het hardst aan een opknapbeurt toe?

Om dat uit te vinden gaat een delegatie van D66 aanstaande zaterdag de straat op om zo’n top 5 samen te stellen. “Wij vinden dat iedereen recht heeft op een veilige, groene en gezonde leefomgeving die uitnodigt te bewegen, ontspannen en elkaar te ontmoeten. Meppel heeft veel mooie gebouwen, groene plekken en over het algemeen een goede sfeer. Toch is de stad op onderdelen verwaarloosd”, zegt Jeannet Bos, lijsttrekker van D66 bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. In het verkiezingsprogramma van de partij wordt veel aandacht besteed aan een veilige en leefbare stad. “Een mooie, schone stad trekt ondernemers en nieuwe inwoners.”

D66 vindt het belangrijk dat inwoners meer te zeggen krijgen over hoe het budget voor hun wijk, dorp of stadsdeel wordt besteed. De gemeente kan dit bevorderen zodat samengewerkt kan worden aan een aantrekkelijker stad die het toerisme bevordert.
Aanstaande zaterdag tussen 14.00 en 16.00 staat een afvaardiging van D66 in de stad om samen met de Meppelers de top 5 van op te knappen plekken samen te stellen.