Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 23 januari 2018

Leegstand Swaenenborgh is Meppel een doorn in het oog

De leegstand in winkelcentrum de Swaenenborgh in Meppel is een doorn in het oog van het winkelend publiek. Deze plek moet als eerste onderhanden worden genomen. Dat is gebleken uit een inventarisatie onder Meppelers door D66. In de top 5 van aan te pakken plekken in de gemeente Meppel staat de Swaenenborgh met stip op nummer 1. “Een lugubere plek waar je ’s avond niet moet lopen”, verzucht een Meppelse.

D66 vindt dat de stad op verschillende plekken een verwaarloosde indruk maakt. Daarom ging een afvaardiging van de partij zaterdag de straat op om een top 5 samen te stellen van aan te pakken plekken en daarop werd flink gereageerd. Naast verloedering van de Swaenenborgh is ook het groenonderhoud onderwerp van discussie. Vooral het groen in de Oosterboer moet het ontgelden: het is een zootje, zei één van de ondervraagden.

Parkeren levert ook genoeg ergernis op. Zo moet het Prinsenplein autovrij gemaakt, wordt er flink gemopperd over de auto’s in de Julianastraat en Emmastraat, is het een parkeerchaos in de Dorpsstraat in Nijeveen en mag van een enkeling elke auto de binnenstad wel uit.
Het kruispunt Jan Tooroplaan/Zuiderlaan is levensgevaarlijk, vertelt een bezorgde moeder. Een ander vindt dat er op de Rembrandtlaan en Randweg veel te hard wordt gereden en geappt achter het stuur en een derde noemt de kruising Weerdstraat/Prinses Beatrixplantsoen een crime voor fietsers. Ook de kruising bij Herberg ’t Plein is veelvuldig genoemd. Verrassend veel mensen stemmen voor rookvrije terrassen.

In het verkiezingsprogramma van D66 wordt veel aandacht besteed aan een veilige en leefbare stad. “Een mooie, schone stad trekt ondernemers en nieuwe inwoners”, aldus de Democraten. D66 vindt het belangrijk dat inwoners meer te zeggen krijgen over hoe het budget voor hun wijk, dorp of stadsdeel wordt besteed. De gemeente kan dit bevorderen zodat samengewerkt kan worden aan een aantrekkelijker stad.

De top 5 van aan te pakken plekken:

1. De Swaenenborgh

2. Groenonderhoud in gehele gemeente

3. Prinsenplein (autoverkeer)

4. Oosterboer

5. Het Vledder/drainage Berggierslanden/Kromme Elleboog