Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 19 februari 2018

Blog: “Sociaal mens” door Gert Gouw

Of ik een “blog” wil schrijven. Natuurlijk wel, maar wat was een blog nu ook alweer? Volgens Wikipedia is een blog (of een “weblog”) een persoonlijk dagboek dat op een website wordt bijgehouden. Het is dus een verhaaltje wat je deelt op een internetpagina. Tja Gert, dat had jij als ICT-er toch gewoon moeten weten? Dat klopt, maar ik ben geen actief “blogger” en al helemaal niet dagelijks. In de tijd dat ik mijn ICT opleiding genoot werkten we nog met ponskaarten, mocht u niet weten wat dit zijn, biedt ook hier Wikipedia weer uitkomst.

Alle huidige technieken die gebruikt worden voor wat social media genoemd wordt, is wat mij betreft allemaal oude wijn in nieuwe (steeds gemoderniseerde) zakken. De basisprincipes van automatiseren blijft immers hetzelfde. Het is steeds de gebruikerswaarde en het bedieningsgemak wat wijzigt. Tegenwoordig deelt men “alles” van het leven met “iedereen” in tegenstelling tot het aloude dagboek waarin men een ieders overpeinzingen opschreef (ook weer zoiets, wie schrijft er tegenwoordig nog dagboeken behalve Hendrik Groen?). Ik heb zelf altijd grote moeite gehad met dit “alles delen” en je ziet ook dat steeds meer mensen zich afkeren van de social media, niet in de laatste plaats door de mensen die het nota bene hebben uitgevonden of bij de ontwikkeling hiervan betrokken zijn geweest. Niet alle vooruitgang is dus verbetering.

Tot zover het blokje “opa vertelt” (dat mag ik zeggen, want op de valreep van 2017 ben ik ook echt opa geworden). De jeugd heeft de toekomst en de vooruitgang kun je niet tegenhouden en geloof me: vroeger was echt niet alles beter. Maar soms gaat het allemaal net even te snel, zonder dat alle consequenties volkomen duidelijk zijn of dat er historisch besef is.

Betekent dit dan dat ik geen “sociaal” mens ben? Integendeel, maar hoe groot kan je “kring van organismen” (wederom dank aan Wikipedia) zijn om kwalitatief goede contacten te hebben? Met mijn 209 LinkedIn connecties kan ik het nog net aan, maar ik vraag me wel eens af hoe waardevol de 1000+ “vrienden” zijn die sommige mensen op social media beweren te hebben? Zo is het ook met volksvertegenwoordiging. Ik ben sinds 2014 “actief” (zoals dat heet) in de gemeentepolitiek en vertegenwoordig in ieder geval de 1564 mensen die bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen op D66 hebben gestemd. Uiteraard ken ik deze mensen niet allemaal persoonlijk en ik mag alleen maar hopen dat mijn inzet heeft geleid tot aandacht voor ons sociaal liberale gedachtegoed. Hopelijk resulteert dit in meer stemmen voor D66 bij de komende gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 a.s.

Wij hebben een prachtig verkiezingsprogramma liggen, vol positieve ontwikkelingen die wij zien voor “ons” mooie Meppel. Twijfelt u of D66 de komende 4 jaar in Meppel uw stem verdient kunt u dit programma gaan lezen of 1 van de stemwijzers invullen die beschikbaar zijn en nog zullen gaan komen. Op dit moment van schrijven is de stemwijzer actief, waar u aan de hand van 24 stellingen kunt bepalen welke partij in Meppel het beste bij u past. Ongetwijfeld zal de overbekende “stemwijzer” ook nog worden toegevoegd.

Veel succes bij het maken van uw keuze en hopelijk maakt u vanaf 21 maart a.s. ook deel uit van ons sociaal liberale netwerk.

Gert Gouw
Kandidaat Raadslid (3e plaats) D66 Meppel