Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 8 maart 2018

Blog: “Ik hoop dat er veel mensen gaan stemmen. En dat mag best op D66!” door Frans Furda

En dan op een morgen komt “out of the blue” de vraag van vriend en collega Andre Berkhout: Zeg heb jij wat met politiek? Tsja heb ik wat met politiek? Heeft iedereen niet iets met politiek? Het antwoord volgt al snel. Want voor hetzelfde geld neemt deze grappenmaker je namelijk enorm in de maling. Nou, vertelt André, ik ben namelijk voorzitter van D66 Meppel geworden en ik ben nog op zoek naar iemand die in het bestuur wil. Goed nu had ik van alles bedacht, maar deze vraag kwam toch wel als een verrassing. In het bestuur van D66? Van de 10 keer stemmen heb ik 9 keer het vakje van de  Democraten  rood gemaakt, dus dat is geen belemmering. Hoeveel tijd kost dat? Och een paar keer per jaar vergaderen en wat hand en span diensten voor de verkiezingen dan heb je het wel gehad. Oke dat moet wel kunnen. Dus na lang beraad (ongeveer 10 minuten) heb ik mijn vrouw gebeld om te zeggen dat ik een nieuwe uitdaging gevonden had. Daar heb jij helemaal geen tijd voor, was het antwoord. Kost geen tijd zegt Andre, antwoordde ik. We zullen het zien. Was het antwoord.

Nou is het bij ons thuis zo dat mijn vrouw meestal een vooruitziende blik heeft, en een kleine 10 maanden verder blijkt dat maar weer. Het is namelijk niet een paar keer per jaar vergaderen. Het is 1 keer per maand een biertje drinken. Twee of drie keer per maand vergaderen met de mensen die op de kandidatenlijst staan voor D66. Zaterdagen in de stad of in de Koedijkslanden in een witte jas, een avond bijwonen in “Zael” over het basisinkomen en luisteren naar wat de mensen in Nijeveen bezig houdt.

Dat van die kandidatenlijst kwam trouwens ergens in november uit de grote hoed van vriend André. Tuurlijk wil ik best helpen met de verkiezingen, dat is namelijk vast heel erg interessant. Mooi, dan zetten we je op de lijst. Na raadpleging van onze leden werd het nummer 4. Nu begin maart vind ik het een uitdaging om mee te denken over welke kant het met de gemeente Meppel uit zou moeten. En welke invloed wij daar als D66 op kunnen hebben.

Deze bezigheden probeer ik te combineren met een fulltimebaan aan het Deltion College Zwolle. Ik geef met heel veel plezier les aan leerlingen die een baan in de detailhandel combineren met een opleiding, om verder te komen in hun beroep.

Hierboven heb ik al melding gemaakt van mijn vrouw en steun toeverlaat Trynke. Samen hebben we 4 kinderen en 2 kleinkinderen. In de tijd die ik dan nog overhoud probeer ik nog wat uren te steken in mijn hobby, het houden van volièrevogels, het helpen organiseren van de halfjaarlijkse vogelmarkt in Assen (voorheen in de markthallen) en ben ik bestuurslid van de Volièrevereniging “Vogelweelde Meppel e.o.”

Nog 14 dagen te gaan voor de verkiezingsdag. Ik hoop dat een groot aantal Meppelers gaan stemmen. En dat mag wat mij betreft best op D66.

Frans Furda
Kandidaat Raadslid (4e plaats) D66 Meppel