Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 11 maart 2018

(Blog) Campagne D66: “Elke keer een feestje”

We hebben kou geleden. Regen, wind en zelfs sneeuw getrotseerd, maar wat was het elke keer weer een feestje. Voor sommigen was het de eerste keer en moest een hobbel genomen worden; anderen zaten weer zo in hun rol van vier jaar geleden. Campagnevoeren voor D66. We gaan het straks nog missen.

We begonnen al vroeg; op 30 december stonden we in de Hoofdstraat vuurwerkbrillen uit te delen om aandacht te vragen voor een veilige afsluiting van 2017. D66 kreeg veel bijval op de vraag of er in Meppel vuurwerkvrije zones zouden moeten komen. We gaan dit zeker aan de orde stellen in de raad. Wij vinden dat er een proef moet komen met een vuurwerkvrij gebied in Meppel.

Niets leuker dan met u, de kiezer, in gesprek te gaan. Wat hoorden we veel ergernissen toen we in januari een top vijf gingen samenstellen van plekken in Meppel die het eerst zouden moeten worden aangepakt. De Swaenenborgh staat met stip op nummer 1, kwamen we achter. Helaas is dit een zaak van de eigenaar van het complex en niet van de gemeente Meppel, maar D66 vindt dat de gemeente de druk op de eigenaar moet opvoeren om hiermee aan de slag te gaan en de verloedering tegen te gaan. Ook in Nijeveen hebben we geïnventariseerd waar de pijnpunten liggen. Grootste ergernis is het verkeer en dan met name het landbouwverkeer dat door de woonwijken gaat en onveilige situaties veroorzaakt.

Samen met de Dementheek Meppel hebben we in de Koedijkslanden actie gevoerd voor een dementievriendelijke gemeente. En dat maakte veel los. Persoonlijke verhalen vonden een luisterend oor bij onze D66 vrijwilligers en duidelijk werd dat er genoeg schrijnende voorbeelden zijn van mantelzorgers die het heel zwaar hebben en ouderen die bang zijn geheugenproblemen te krijgen. D66 wil samen met Dementheek Meppel stappen zetten om meer bewustzijn op gang te brengen rond dementie en ook praktische zaken in gang zetten. Zo zou er in het gemeentehuis, de bibliotheek, de huisartsenpraktijken en het ziekenhuis meer met foto’s en afbeeldingen gewerkt moeten worden voor degenen die de woorden niet meer goed kennen.

We zijn er nog niet helemaal. We gaan nog steeds de straat op om vooral een oproep aan u te doen om te komen stemmen op 21 maart. Zodat we een gemeenteraad krijgen die recht doet aan Meppel. Die representatief is voor de gemeente Meppel. Daarom blijven we u opzoeken. Niet alleen nu, in aanloop naar de verkiezingen, maar ook daarna. Want met u in gesprek gaan, vinden we belangrijk en leerzaam. Om op de hoogte te blijven van wat u bezighoudt.

Jeannet Bos, Marijke Knol, Gert Gouw, Frans Furda, Anne Lok