Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 28 maart 2018

Blog: Een bijzondere dag!

21 maart 2018 – De hele dag zie ik mensen met paspoort en stembiljetten lopen, onderweg naar het Stemlokaal. Normaal gesproken let ik daar niet zo op maar vandaag heeft het mijn aandacht. Zouden ze op ons gaan stemmen? We hebben zo hard gewerkt als team in de campagne, de afgelopen vier jaren is er goed en constructief oppositie gevoerd in De Raad. Alle tekenen zijn gunstig……

Maar ja, de laatste weken is er veel gedoe vanuit Den Haag. We worden erop aan gesproken op straat. Verstokte D66’ers die boos zijn en die aangeven niet meer op D66 te gaan stemmen. Kroonjuwelen, appartement, voorbeeldfunctie…. woorden die ons regelmatig om de oren vliegen als we in onze D66-jasjes op straat staan. Welk effect dit gaat hebben op het resultaat is niet in te schatten. Als om 21.00 uur de eerste uitslagen/peilingen binnenkomen wordt het stil in mij. Het effect is groot. Het gaat niet goed! Och, wat jammer!

Dan naar het Stadhuis. Vanaf 22.00 uur komen daar de uitslagen voor Meppel binnen.

We hebben de landelijke trend ondanks onze inspanningen niet kunnen keren. We gaan terug van twee naar één zetel in de Raad.

Die ene plek ga ik bezetten. Ik zal mijn uiterste best doen D66 goed te vertegenwoordigen. Over vier jaar gaan we voor een plek in de coalitie!

Alle hulp hierbij is welkom. Lijkt het je leuk een bijdrage te leveren in de fractie, neem dan contact met me op.

Jeannet Bos (raadslid)