Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 1 maart 2020

Woningbouw Dahliastraat

In de Raadsvergadering van 27 februari heeft de Raad het besluit genomen het bestemmingsplan voor de Dahliastraat zo aan te passen dat er woningbouw mogelijk wordt. Onze fractie heeft al enige tegen deze wijziging gestemd. Waarom? Niet omdat we tegen de bouw van sociale huurwoningen zijn, zeker niet! Meppel heeft een groot tekort maar wel omdat we ons niet kunnen vinden in de uitvoering van het bouwplan!

Woonconcept heeft het plan voorgelegd 4 woningen te bouwen met de voorgevel richting de Ambachtsweg en 21 woningen met de voorgevel richting de zijgevel van het scholencomplex. Deze groep van 21 krijgt geen voortuin, de rooilijn ligt tegen de straat aan en ze kijken dus recht tegen de school aan. Een grote grijsbruine muur!

Wij hebben in de raadsvergadering voorgelegd dat sociale woningbouw heel wenselijk is maar niet tegen elke prijs! Ook als je een sociale huurwoning huurt heb je recht op een goede woning met uitzicht. We hebben dan ook de suggestie gedaan de woningen anders op de kavel te situeren, een hofjesvorm met een tuintje ervoor. Dit gaat ten koste van het aantal te bouwen woningen maar het woont zeker veel prettiger!