Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 30 oktober 2020

Waarom nog intensieve veehouderij in Meppel?

In de raadsvergadering van 29 oktober werd een bestemmingswijziging besproken die de uitbreiding van een kalverhouderij mogelijk moet maken door de bestemming te wijzigen naar intensieve veehouderij. Aanvankelijk stond dit punt als hamerstuk op de agenda maar daar was D66 het absoluut niet mee eens. Wij hebben grote twijfels bij de berekeningen die gehanteerd worden en vragen ons serieus af waarom dit soort intensieve veehouderij nog toegelaten wordt.

Helaas is de bestemmingswijziging toch aangenomen. Zie onderstaande link voor een verslag van RTV Drenthe over de behandeling van dit punt in de raad.

https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/164467/Vraagstuk-intensieve-veehouderij-zorgt-voor-verdeeldheid-binnen-gemeente-Meppel