Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 5 juli 2021

Jeannet Bos lijsttrekker

Jeannet Bos is gekozen als lijsttrekker voor D66 Meppel bij de Gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Hier haar reactie:

Allereerst wil ik iedereen bedanken voor het in mij gestelde vertrouwen! Ik kijk ernaar uit om samen met de leden een sterk verhaal neer te zetten op weg naar de verkiezingen.

 

Sinds 2018 mag ik D66 in de Gemeenteraad van Meppel vertegenwoordigen en dat doe ik met veel plezier! De mooie landelijke resultaten behaald bij de Tweede Kamer verkiezingen doorzetten naar onze gemeente! Dat is een prachtig streven voor de verkiezingen op 16 maart ’22. De standpunten van D66 verdienen het duidelijk naar voren gebracht worden, óók in onze Gemeenteraad! Daar is inzet voor nodig en dat wil ik graag doen samen met de andere leden in de gemeente Meppel!

De vorige gemeenteraadsverkiezingen haalden we net niet genoeg stemmen voor een tweede zetel maar óók met één zetel is het, mijns inziens gelukt de stem van D66 naar voren te brengen. Ik zit dan wel in mijn ééntje voor D66 in de Raad, als fractie voorzitter, raadslid maar ben ook gekozen als voorzitter van de Audit commissie en als lid van de Rekenkamer commissie.

Er komt de komende tijd nogal wat op ons af; de ontwikkeling van het gebied achter de A32 wat ingericht gaat worden om aan de ambities uit de RES qua energieopwekking binnen onze gemeente te kunnen voldoen; de eventuele uitbreiding van de haven ten koste van een kostbaar stuk natuur wat we kennen als Oevers S; de problemen gepaard gaand met stikstof en de gevolgen daarvan op allerlei ander terreinen; de biomassa centrale die nog steeds draait in Nieuwveense Landen en ga zo nog maar even door. De opsomming is bij lange na niet compleet. (De effecten van de Corona pandemie zijn ook nog lang niet te overzien….)

Sinds 2018  is er mooie aanwas bij de fractie! Jonge mensen met ambitie, maar ook enkele wat oudere leden die een schat aan ervaring mee brengen. Er wordt regelmatig vergaderd over actuele onderwerpen. Denk je ook interesse hebben in de gemeentepolitiek, kom dan een keer mee vergaderen om te ervaren of het raadswerk ook iets voor jou is?

Maar zéker richting de verkiezingen kunnen we hulp gebruiken. Er moet een campagne strategie bedacht worden, de onderwerpen voor het programma bedacht, een programma geschreven … Doe mee, het kost tijd en energie maar het levert je ook heel veel plezier op!

Meld je aan en doe mee! Leuk!

Ik geloof in de kracht van samenwerking, laten we onze schouders eronder zetten!

Op naar een mooie verkiezingsuitslag!

Jeannet