Steun ons en help Nederland vooruit

Goed toeven: de stad is aantrekkelijk en stimuleert toerisme

D66 vindt dat iedereen recht heeft op een veilige, groene en gezonde leefomgeving die inwoners uitnodigt te bewegen, ontspannen en elkaar te ontmoeten. Meppel heeft veel mooie gebouwen, groene plekken en over het algemeen een goede sfeer. Toch is de stad op onderdelen verwaarloosd. D66 vindt dat Meppel meer allure moet krijgen en aantrekkelijker moet worden om te wonen en te werken. Dat trekt ondernemers en nieuwe inwoners aan.

D66 vindt het belangrijk dat inwoners meer te zeggen krijgen over hoe het budget voor hun wijk, dorp of stadsdeel wordt besteed. De gemeente kan dit bevorderen zodat samengewerkt kan worden aan een aantrekkelijker stad die het toerisme bevordert. D66 staat voor kwaliteit van leven in wonen en werken. Dat houdt concreet in dat de gemeente regie moet voeren om de randvoorwaarden te creƫren voor een aantrekkelijke stad. Een stad waar het goed toeven is.

D66 wil dat een ondernemersmakelaar zich bezighoudt met het voorkomen van leegstand in de winkelstraten zodat het goed winkelen is in Meppel. Er moet veel aandacht worden besteed aan het aantrekken van hoogwaardige bedrijven in het centrum zodat leegstand wordt aangepakt en de binnenstad een extra dimensie krijgt door de investeringen in huisvesting.

Meppelers worden aangemoedigd om boven winkelpanden in de binnenstad te gaan wonen. Dat zorgt voor levendigheid in het centrum. Het centrum, inclusief de aanloopstraten, krijgt een opfrisbeurt door te investeren in duurzaam en mooi straatmeubilair. Het is de taak van de gemeente de straten echt schoon te houden en de gemeente ziet toe op gebouwen en winkelpanden die leegstand laten zien. De stad moet kwaliteit uitstralen.

Een mooie stad bevordert het toerisme. D66 wil dat toeristen op een goede manier in Meppel kunnen verblijven. Door de gemeente voor toeristen aantrekkelijker te maken hoopt D66 dat kwaliteit en kwantiteit van het hotelaanbod toenemen. De kwaliteit van haven en camperplaats verdient zeker aandacht.

Laatst gewijzigd op 3 maart 2019